Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica (botox)

Toxina Botulinica tip A, este folosita in scopuri terapeutice de peste 20 de ani pentru tratamentul strabismului, torticolisului, spasmului facial si blefarospasmului.

Toxina Botulinica tip A este o proteina care actioneaza asupra jonctiunilor neuromusculare, producand pareza temporara a grupurilor musculare interesate. Astfel musculatura interesata se relaxeaza determinand intinderea tegumentului supradiacent, care va deveni fara pliuri si riduri. Pielea va capata o culoare mai aprinsa si mai luminoasa ca urmare a vasodilatatiei locale cu o oxigenare bogata a tegumentului.

Toxina botulinica de tip A este folosita pentru eliminarea ridurilor de expresie din zona faciala superioara (ridurile fruntii, zona intersprancenoasa, „laba gastii”, bunny lines), zona faciala inferioara (ridurile periorale, coltul gurii, zona barbiei) si in zona gatului.

Tratamentul cu toxina botulinica de tip A poate fi aplicat in orice regiune a corpului cu hiperhidroza (transpiratie in exces): palme, axile ( sub brat), plante (talpi), regiune inghinala.

Efectele injectarii cu toxina botulinica incep la 48-72 de ore de la efectuarea procedurii si sunt maxime la aproximativ o saptamana. Rezultatul dureaza aproximativ 6 luni, fiind urmat de reaparitia graduala a ridurilor. Injectarile repetate determina rezultate mai durabile.

Botox
asistenta-24

PENTRU PROGRAMARI:

ioan.lascar@gmail.com     +40 735 887 270