Consilierea estetica medicala

Este un concept unic în România, care aduce împreună artistul vizual și chirurgul plastician în slujba definirii idealurilor estetice ale pacientului, folosind știința frumuseții.

Bogdan Lascar – PhD Arte Vizuale

Cu 20 de ani în urma, artistul vizual Bogdan Lascar fondeaza serviciul de consiliere estetica în cadrul Clinicii de Chirurgie Plastica Prof.Dr.Ioan Lascar.
Acesta este un serviciu de nișă, care are ca scop excelenta în modelarea și redefinirea conceptului de frumusețe, respectând armonia dintre rapoartele și proporțiile fizionomice și corporale ale fiecărui pacient în parte.

Într-un cadru relaxat, pacientul are oportunitatea de a a-și descoperii imaginea adevăratei sale frumuseți sub îndrumarea artistului vizual Bogdan Lascar.
Ședința de consiliere se definește printr un dialog personalizat intre pacient și artist.

Esență frumuseții nu tine de șabloane sau mode pasagere, de aceea pacientul este încurajat în demersul optimizării pana la superlativ a elementelor structurale, fizionomice și corporale care îi definesc personalitatea.
Obiectivele stabilite împreună se materializeza prin modificările operate cu ajutorul noilor tehnologii, pe fotografia pacientului.

Înţelegerea idealurilor estetice

“Inca din cele mai vechi timpuri, nevoia de perfectiune estetica a constituit o provocare pentru civilizatia umana. Arta, ca si vector al celei mai superioare forme de expresie umana a devenit mediul de excelenta al modelarii, inventarii, inovatiilor si aplicarii ale unor nenumarate solutii, din ce in ce mai performante in domeniul atat de subtil al stiintei frumusetii. De-a lungul istoriei, modele si sabloane de frumusete s-au perindat inevitabil, transformarea lor permanenta fiind motivata si sustinuta de insasi evolutia progresului civilizatiei, in general.
In vremurile contemporane insa, putem observa o implicare din ce in ce mai pregnanta in cadrul dezvoltarii stiintei si aventurii frumusetii, a unei ramuri privilegiate a medicinei, si anume chirurgia estetica. Acest melanj dintre pragmatica stiinta medicala si domeniul rafinat si eminamente subiectiv al artelor plastice,nu poate fi decat unul fericit. Astfel, poate fi afirmat faptul ca odata cu aceasta coeziune fireasca intre cele doua discipline aparent total opuse, cei care au de castigat considerabil, sunt beneficiarii acestui nou si revolutionar pachet de servicii.
Cei care se bucura de atingerea acestei miraculoase oportunitati, sunt atat cei care apeleaza din nevoia de a corecta un accident genetic, sau capatat pe parcursul vietii, cat si cei care sunt animati de dorinta arzatoare a cautarii si asumarii adevaratei lor frumuseti. Acesti adevartati exploratori ai idealurilor estetice, isi asuma cu determinare si curaj acest efort fericit al slefuirii imaginii personale. Apropierea si gasirea adevaratului tau ideal estetic, constituie un factor deteminant pozitiv, atat in plan social cat si in plan psihologic.
O persoana aflata in armonie cu propria ei imagine exterioara, devine un vector pozitiv, iar aceasta implinire se reflecta in toate aspectele existentei sale.”
Acum, prin acest serviciu unic pe care il propun, a aparut oportunitatea speciala de a beneficia de sfatul si viziunea unui artist, cu ajutorul caruia sa poti definii cat mai bine imaginea pe care ti-o doresti cu adevarat. Este bine sa amintim ca frumusetea nu este un sablon, de aceea accentul acestui tip de consultanta estetica este pus pe personalitatea, unicitatea, dorintele si nevoile fiecarui pacient.
Personalizarea demersului este insasi cheia excelentei rezultatelor.

Foarte important in viziunea mea ca si artist, este sa imbunatatim pana la perfectiune, datele personale ale beneficiarului, gasirea si plierea pe exact adevaratul sau tipar de frumusete. Totodata artistul faciliteaza prin colaborarea la nivel conceptual cu chirurgul plastician, o mai buna intelegere a idealurilor estetice care trebuiesc urmarite spre atingerea execelentei.”